Manažerské a finanční účetnictví ve vybraném podniku - Žďárská, Aneta (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se věnuje detailnímu popisu finančního a manažerského účetnictví a zaměřuje se i na vzájemným vztah mezi nimi. Orientuje se na vymezení základních pojmů využívající se v účetnictví. Dedikuje i popsání finančního výkazu rozvaha a výkaz zisku a ztráty. Práce definuje jednotlivé členění nákladů a rozbor kalkulací. Uplatňuje i praktické využití těchto typů účetnictví v daném podniku.
Managerial and financial accounting in the selected company
Keywords: účetnictví; finanční účetnictví; manažerské účetnictví; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; aktiva; pasiva; náklady; výnosy; kalkulace; accounting; financial accounting; managerial accounting; balance sheet; profit and loss statement; assets; passive; expenses; incomes; calculation