SPECT/CT zobrazení nádorů štítné žlázy - úloha radiologického asistenta - Zezulová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tématem bakalářské práce je úloha radiologického asistenta při zobrazení karcinomu štítné žlázy pomocí metody SPECT/CT. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část práce obsahuje základní poznatky nukleární medicíny, fyzikální základy, anatomii a fyziologii štítné žlázy, základní rozdělení nádorových onemocnění štítné žlázy, vyšetřovací metody nukleární medicíny u karcinomů štítné žlázy a terapie pomocí radiojódu. V praktické části bude na základě přímého pozorování popsána činnost radiologického asistenta u vyšetření karcinomu štítné žlázy na oddělení nukleární medicíny.
SPECT/CT imaging of thyroid cancer - the role of radiological assistant
Keywords: radiologický asistent; štítná žláza; scintigrafie; ionizující záření; radiofarmaka; radiological assistant; thyroid gland; scintigraphy; ionizing radiation; radiopharmaceuticals