RESTful aplikace pro tvorbu a analýzu rozpisů sportovních zápasů - Drahoš, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá analýzou, návrhem a vývojem aplikace pro tvorbu a analýzu rozpisů sportovních zápasů. V první části vysvětluje REST architekturu, její použití na webu a postupy při tvorbě RESTful API. Druhá část je zaměřena na vývoj vlastní aplikace. Nejprve se věnuje analýze požadavků cílové aplikace a nastavení pravidel vývoje. Poté poskytne pohled na vývoj aplikace od návrhu REST API až po implementaci serverové a klientské části aplikace. Na závěr jsou připojeny ukázky použití aplikace při organizací turnajů.
RESTful app for generating and analyzing sports schedules
Keywords: REST; API; HTTP; URL; hypermédia; sportovní rozpisy; hypermedia; sports schedules