Disolučné štúdie nových potenciálnych liečiv na Alzheimerovu chorobu - Adamcová, Darina (Univerzita Pardubice, 2023)
Táto bakalárska práca je zameraná na prípravu a testovanie matricových tabliet obsahujúcich sulfónamidy ako potenciálne účinné látky pri liečbe Alzheimerovej choroby. Teoretická časť je venovaná popisu vybraných farmakoterapeutických prístupov používaných v súčasnosti, doplnená informáciami o potenciálnych liečivách. Ďalej je popisovaný priebeh a vyhodnotenie disolučnej skúšky a matematické modely používané pri tejto bakalárskej práci. V experimentálnej časti je hlavným predmetom testovanie pripravených matricových tabliet so sulfónamidmi pomocou disolučnej skúšky a ich vyhodnotenie pomocou vhodných disolučných modelov.
Dissolution Study of New Potential Drugs on Alzheimer's Disease
Disoluční studie nových potenciálních léčiv na Alzheimerovu chorobu
Keywords: Alzheimerová choroba; disolučný test; liečiva; Acetylcholínesteráza; inhibítory; Alzheimer disease; dissolution test; drugs; Acetylcholinesterase; inhibitors