Kořenové čistírny odpadních vod - Smeltová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá čištěním odpadních vod pomocí kořenové čistírny. V teoretické části popisuje historii a současný stav kořenových čistíren odpadních vod ve světě a v České republice. V experimentální části jsou uvedeny výsledky účinnosti odstranění vybraných znečišťujících látek z reálné odpadní vody.
Constructed wetlands wastewater
Keywords: kořenová čistírna; odpadní voda; CHSK; nerozpuštěné látky; constructed wetland; wastewater; COD; suspended solids