Detekce živých a mrtvých buněk - Kovárníková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována především stanovení viability buněk. Zabývá se tradičními principy a trendy, ale také podtrhuje nově používané metody. Nejvíce se v práci objevuje metoda polymerázová řetězová reakce, která patří na první místa žebříčku používaných molekulárně biologických metod v tomto oboru.
Detection of live and dead cells
Keywords: detekce; životaschopnost; polymerázová řetězová reakce; detection; cells; viability; polymerase chain reaction; buňky