Vývoj inflace a nezaměstnanosti v kontextu vývoje v ČR - Lízálková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem bakalářské práce je analýza platnosti Phillipsovy křivky pro Českou republiku. První část je zaměřena na teoretické pojetí inflace, nezaměstnanosti a Phillipsovy křivky. V druhé části autor analyzuje vývoj inflace a nezaměstnanosti v České republice v letech 1993 – 2006 a snaží se zjistit vzájemný vztah mezi danými veličinami.
The development of inflation and unemployment in context of the development of the Czech Republic
Keywords: Phillipsova křivka; Inflace; Nezaměstnanost