Implementace CSR v dodavatelském řetězci mezinárodních společností - Hausmannová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem diplomové práce je identifikace nástrojů, přínosů a bariér implementace CSR ve výrobě mezinárodních společností z pohledu řízení dodavatelského řetězce. Pro pochopení celé problematiky budou identifikovány i příčiny, které společnosti k implementaci CSR napříč řetězcem vedou. Na základě výzkumného šetření byly tyto atributy prostřednictvím sekundárních dat analyzovány u deseti nejcennějších módních značek světa v roce 2022. Výsledky šetření byly závěrem práce komparovány s teoretickými východisky a pro problematické oblasti byla navržena doporučení ke zlepšení.
Implementation of CSR in the supply chain of international companies
Keywords: CSR; odpovědné chování; dodavatelský řetězec; fast fashion; dětská práce; sweatshop; suply chain management; cirkulární ekonomika; CSV; RSCM; Tripple-Bottom Line; stakeholders; CSR; responsible behavior; supply chain; fast fashion; child labor; sweatshop; supply chain management; circular economics; CSV; RSCM; Triple-Bottom Line; stakeholders