Vojenský újezd Milovice a Mladá a invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 - Havlík, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce si klade za cíl v širších i užších souvislostech pojednat o problematice vstupu vojsk Varšavské smlouvy do ČSSR. Stěžejním místem této studie je bývalý vojenský újezd Milovice- Mladá. Kromě popisu jeho starší vojenské historie, se zaměřuje na příchod sovětských a polských vojáků k 21. 8. 1968. Dalším základním prvkem je snaha vystihnout atmosféru soužití příslušníků cizí země a místních, z řad českého obyvatelstva.
Military Area Milovice and Mladá and Invasion of the Warsaw Pact Troops in 1968
Keywords: 1968; Milovice; Mladá; Pražské jaro; Sovětská armáda; Šumava; Varšavská smlouva; Prague spring; Soviet army; Warsaw Pact