Vnitřní analýza image dvojjaderné aglomerace Liberec - Jablonec nad Nisou - Proche, Ivan (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem diplomové práce je zjistit, jaká je image měst Liberec a Jablonec nad Nisou. Zda je taková, jakou ji prezentují představitelé obou měst, a zda ji vnímají stejně i občané. První část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů, které jsou důležité k objasnění celé problematiky. Druhá a třetí se soustředí na socioekonomický profil obou měst. Čtvrtá a pátá část představují oficiální image obou měst. V poslední části jsou prezentovány výsledky empirického šetření a oficiální image jednotlivých měst i aglomerace jako celku. Oba tyto pohledy jsou podrobeny srovnání s názory a praktickými zkušenostmi občanů.
Internal image analysis of two-nodes agglomeration of Liberec - Jablonec nad Nisou
Keywords: Image; město; Public relations; komunikace s veřejností; socioekonomický profil; Liberec; Jablonec n. Nisou; dotazníkové šetření