Hodnocení využití výrobní kapacity vybraného podniku. - Klička, Robin (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje hodnocení využití výrobní kapacity v průmyslovém podniku. V teoretické části je popsána problematika majetku podniku, především dlouhodobého hmotného majetku, a rozvaha. Dále jsou v bakalářské práci popisovány podnikové činnosti. Poslední část teoretické části bakalářské práce se věnuje výrobní kapacitě a využití výrobní kapacity. V praktické části je popsán průmyslový podnik FLÍDR s. r. o., provedena analýza výrobních kapacit jednotlivých oddělení a provedena analýza využití výrobních kapacit v období od roku 2010 do roku 2014.
The evaluation of utilization of the production capacity
Keywords: balance-sheet; evaluation; capacity; company; analysis; project; rozvaha; využití kapacity; podnik