Vybraná specifika telefonicky asistované neodkladné resuscitace pohledem operátora zdravotnického operačního střediska - Jašková, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá vybranými specifiky telefonicky asistované neodkladné resuscitace z pohledu operátora zdravotnického operačního střediska. V práci jsou rozebrána některá z nich, například situace, kdy je volajícím osoba nevidomá, osoba s hendikepem řeči a sluchu či dítě. Součástí práce je také průzkum prováděný mezi operátory zdravotnických operačních středisek.
Selected specifics of dispatcher assisted cardiopulmonary resuscitation from the point of view of an emergency operations center operator
Keywords: operační střediska zdravotnické záchranné služby; zdravotnické záchranné služby; tísňová volání; kardiopulmonální resuscitace; srdeční zástavy; komunikace s volajícím; operation centers of medical emergency services; medical emergency services; emergency calls; cardiopulmonary resuscitation; cardiac arrests; communication with the caller