Zkušenosti žáků základních škol s drogou - Pernikářová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce hodnotí zkušenosti žáků základních škol s drogou. Jejím cílem je najít těmito žáky nejvíce užívanou drogu a dále také pojednává o dostupnosti drog pro žáky základních škol. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je obsažen stručný popis drog, je zde představena míra jejich škodlivosti a je v ní vysvětlen pojem závislost, se kterou bezprostředně souvisí i abstinenční syndrom a možnosti léčby závislostí v České republice. V rámci praktické části této práce jsou představeny výsledky dotazníkového šetření, prostřednictvím kterého byl zrealizován výzkum zkušeností žáků základní školy s drogou.
Drug Experience of Elementary School Students
Keywords: abstinenční syndrom; dostupnost drog; drogy; léčba závislosti; míra škodlivosti drog; závislost; žáci; abstinence syndrome; drug availability; drugs; addiction treatment; harm rate; addiction; students