Volání nativního kódu z javovské aplikace pomocí JNI - Žampach, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje možnostem využití rozhraní JNI při vývoji aplikací, shrnuje výhody a nevýhody použití. Hodnotí JNI z hlediska rychlosti, použitelnosti, přenositelnosti a bezpečnosti oproti jiným technikám programování. V práci je popsán postup při tvorbě aplikace, která využívá nativní dynamickou knihovnu. Na závěr práce je zhodnoceno další možné využití JNI v praxi.
Native code call from Java application using JNI
Keywords: JNI; JVM; Java; nativní kód; dynamická knihovna; JNI; JVM; Java; native; dynamic library