Die Konsequenz der Unsymmetrie der Anodenreaktanzen der beiden Transformatorsektion eines Zwölfpulsigen Bahnunterwerksgleichrichters der ČD vom Gesichtspunkt seiner EMV-Eigenschaften Angesichtes des Speisenetzes und der Fahrleitung - Hlava, Karel (Univerzita Pardubice, 2004)
Studie analyzuje simulační metodou stav, kdy anodové reaktance obou sekcí dvanáctipulzního trakčního usměrňovače ČD nemají stejné hodnoty. Poznatky se týkají tří oblastí, a to: spektra výstupního napětí, spektra primárního proudu, rozdělení zatěžovacího proudu do obou sekcí usměrňovače.
Keywords: trakční usměrňovače; napájecí zdroje; trakční vedení; anodové reaktance; simulační metody