Energetická optimalizace jízdy kolejového vozidla - Kulich, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá energetickou optimalizací jízdy kolejového vozidla. Přebírá poznatky získané měřením a teoretickými výpočty na základě parametrů experimentálního vozítka Dopravní fakulty Univerzity Pardubice ty dále rozvíjí a aplikuje na reálné kolejové vozidlo. Tato práce začíná obecným přístupem k optimalizaci jízdního profilu. V druhé části rozebírá a rozvíjí poznatky získané za pomocí experimentálního vozítka. A na konec v třetí části se dostáváme k aplikaci těchto poznatků na skutečné vozidlo železniční dopravy.
Energetic Optimalization of Railway Vehicle Drive
Keywords: optimální jízdní profil; experimentální vozidla; hybridizované jednotky; optimal driving profile; experimental vehicles; hybridized units