Posouzení možnosti zřízení systému City-Bike ve městě České Budějovice - Hybner, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena v první části na analýzu systému City-Bike v obecné rovině. Dále se zaměřuje na posouzení tohoto systému v Evropě, pro tuto analýzu byla vybrána města Aveiro, Orléans, Cheltnham, Cambridge, Bath, Avignon a posouzení stávajících systému v České republice. V další části bylo posouzeno město České Budějovice. Ve druhé části je obsažen průzkum obyvatelstva, zda by o návrh měli zájem a samotný návrh systému. V závěru práce autor zhodnotil dosažené výsledky a možnost zřízení systému v Českých Budějovicích.
Appraisal of the Possibility for Establishing the City-Bike System in the City of České Budějovice.
Keywords: City-Bike; sdílení kol; veřejné půjčovny kol; České Budějovice; výpůjční stanice; City-Bike; bicycle sharing; public bicykle rental; České Budějovice; loan station