Transnacionální vazby ukrajinské menšiny v Hradci Králové - Müllerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměřuje na transnacionální vazby ukrajinské menšiny v Hradci Králové. V práci se nejdříve zabývám příchodem Ukrajinců do České republiky, migrací a především v práci představuji základní teoretická východiska transnacionální teorie migrace. Cílem práce je prozkoumat a alespoň z části se pokusit odhalit klíčové aspekty transnacionálních vazeb ukrajinské menšiny a především najít odpověď na otázku, zda-li ukrajinský migrant splňuje podle teoretických východisek předpoklady stát se transnacionálním migrantem.
Transnational relations of Ukrainian minority in Hradec Králové
Keywords: transnacionalismus; migrace; ukrajinská menšina; identita; integrace; transnacionalism; migration; Ukrainian minority; identity; integration