Zapojení Německa do regionální politiky EU - Straková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2004)
Strukturální a regionální politika EU. Strukturální fondy EU. Cíle a principy strukturální politiky EU. Regionální politika Německa. Vymezení regionů pod Cíli regionální politiky EU v Německu v letech 1989-1999, 2000-2006. Realizace podpory ze strukturálních fondů. zásady regionální politiky ČR. Implikace německých zkušeností pro české prostředí.
Integration of Germany into the regional policy of the EU
Keywords: Regionální politika; Evropská Unie; Německo; Česko; Strukturální fondy; strukturální politika; Shluková analýza