Energetické zdroje naší planety jako jeden z globálních socioekonomických problémů současnosti - Vitková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce se zabývá různými energetickými zdroji z globálního hlediska. Dále soustřeďuji svou pozornost na energetické zdroje v Evropské unii, úžeji na energetické zdroje v České republice a nakonec v Pardubickém kraji.

This labour occupies with different energy resources from global point of view. I fix attention on energy resources in the European union, closely on energy resources in the Czech republic and finaly in the Pardubice region.
Energy resources of our planet as one of the global socio-economic problems of nowadays
Keywords: energy; fossil fuels; nuclear energy industry; renewable resources; energy policy; European Union; Pardubice Region; energie; fosilní paliva; jaderná energetika; zdroje energie; energetická politika; Evropské unie; Pardubický kraj