Fiskální decentralizace a její vliv na veřejné finance - Míšková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je zaměřena na problematiku týkající se přerozdělení fiskálních kompetencí z centrální úrovně na úrovně nižší. V rámci dané rozpočtové soustavy jsou analyzovány příjmy a výdaje všech vládních úrovní následně jsou vypočteny ukazatele fiskální decentralizace v České republice. Dále je obsažen stručný nástin porovnání fiskální decentralizace v zemích Evropské unie, spolu s komparací výsledků České a Slovenské republiky.
Fiscal decentralization and its influence on public finances
Keywords: fiskální federalismus; decentralizace; veřejné finance; vládní úroveň; fiscal federalism; decentralization; public finances; government level