Význam vztahu klíčového pracovníka a klienta v pobytové sociální službě pro seniory - Brožková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá významem vztahu klíčového pracovníka a klienta v pobytové sociální službě pro seniory. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části je popsán význam vztahu mezi pracovníkem a klientem, obecná charakteristika pomáhajících profesí a současná situace v poskytování sociálních služeb pro seniory. Ve výzkumné části jsou prostřednictvím kvalitativního výzkumu zkoumány faktory ovlivňující vztah, osobnostní charakteristiky, které jsou subjektivně významné, a prvky podporující budování vztahu.
The importance of the relationship between a client and care worker in social services for elderly
Keywords: Klíčový pracovník; senioři; hranice vztahu; syndrom vyhoření; sociální služby; care workers; elderly; relationship limits; occupational burnout; social services