Metody izolace a stanovení amygdalinu - Kudrnáčová, Marie (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnovaná stručnému popisu látky amygdalin, jeho vlastností, výskytu v potravinách a účinku na lidský organismus. Zabývá se popisem některých metod jeho izolace z potravinové matrice a následné kvantifikace. V závěru práce hodnotí a porovnává popsané metody dle jejich mezí detekce a stanovitelnosti.
Amygdalin: isolation and determination in food
Keywords: amygdalin; kyanovodík; glykosid; rakovina; izolace; stanovení; amygdalin; hydrogen cyanide; glycoside; cancer; isolation; determination