Dramatizace české prózy v repertoáru Klicperova divadla Hradec Králové - Dejnožková, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce s názvem "Dramatizace české prózy v repertoáru Klicperova divadla Hradec Králové", se zabývá stručnými dějinami Klicperova divadla. Dále se bude opírat o vymezení pojmů dramatizace, dramaturgie a dramaturg. Cílem práce je interpretace předlohy a následná analýza významových proměn dané látky mezi literárním dílem a jeho divadelní adaptací. Práce by měla celkově osvětlit podíl dramatizace české prózy na dramaturgickém plánu Klicperova divadla Hradec Králové v novodobých dějinách.
Dramatization in Czech Novels of the Klicperova Theatre´s Repertoire in Hradec Králové
Keywords: Klicperovo divadlo; dramatizace; dramaturgie; dramaturgové; režiséři; Drábek, David; Morávek, Vladimír; Klicpera theater; dramatization; dramaturgy; dramaturgist; directors