Dotazníkové šetření pro turistické informační boxy v Pardubicích - Modráčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
První část bakalářské práce se zabývá popisem současného stavu poskytování informací turistům. Ukazuje, jaké možnosti mají turisté při vyhledávání informací, zde se především zaměřuje na oblast Pardubického kraje a Pardubic. Dále práce popisuje základní informace o informačních boxech a o možnostech jejich využití. Zabývá se sociologickou a statistickou teorií, která je nutná k prováděnému dotazníkovému šetření. Ve druhé části je práce zaměřená na získání názorů obyvatel Pardubic a turistů, kteří město navštívili. Smyslem bylo zjistit, jaký názor mají o vybudování informačních boxů, o obsahu těchto boxů a ceně za poskytování internetu, který by byl součástí těchto boxů. Tyto informace byly získány dotazníkovým šetřením v ulicích města Pardubice.
Questionnaire research for tourist information boxes in Pardubice
Keywords: informační boxy; Pardubice; turistické informace; dotazníky; information boxes; tourist information; questionnaries