Modelování predikce časové řady návštěvnosti web domény pomocí RBF neuronových sítí - Štěpánková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem modelu pro predikci časové řady návštěvnosti domény upce.cz. Pro návrh modelu byly zvoleny neuronové sítě radiálně bazického typu. K predikci byly využity tři časové řady návštěvnosti různých délek. Cílem práce je navrhnout model pro predikci časové řady návštěvnosti www.upce.cz.
Modelling the Prediction of Time Series of the Website Traffic by RBF Neural Network
Keywords: Web mining; radiálně bazické funkce; RBF; neuronová síť; predikce; časová řada; Web mining; radial basis function; RBF; neural network; prediction; time series