Slovník odborných pojmů týkajících se strojů a zařízení z oblasti oděvní výroby : metodická pomůcka pro studenty ISŠO - Nováková, Dobromila (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce obsahuje nástin slovníku textilních pojmů, soubor testových otázek a byl připraven a prakticky vyzkoušen test sestavený z těchto otázek. Slovník byl koncipován jako otevřený a je ho možno dále rozvíjet a doplňovat. Přinesl žákům Integrované střední školy oděvní určité zpřehlednění učiva.
Keywords: pedagogika; slovník textilních pojmů; oděvní škola; didaktický test