Revitalizace dětského dopravního hřiště - Novák, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá dětskými dopravními hřišti. Ta patří mezi klíčové aktivity při vzdělávání o bezpečnosti silničního provozu a jsou součástí všech programů školní docházky na základních školách, kde je povinná účast žáků 4. tříd. Dětská dopravní hřiště jsou důležitá nejen pro žáky 4. tříd, ale i pro rodiče, kteří si s dětmi hrají a formou hry je seznamují s dopravními předpisy. Účelem těchto míst je snížit nehodovost dětí.
Revitalization of children's traffic playground
Keywords: bezpečnost silničního provozu; dopravní výchova; dopravní vzdělávání dopravních nehod; dětská dopravní hřiště; dopravní značky; prevence; doprava; pozemní komunikace; road safety; traffic education; traffic education of road accidents; children´s traffic playground; traffic sings; prevention; road; infrastructure