Zdravý životní styl a obezita v Česku - Lísková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem této bakalářské práce je obezita, příčiny vzniku této nemoci, zdravotní důsledky, léčba a dětská obezita. Tato práce pracuje s pojmy sebepojetí obézních jedinců, stigmatizace, předsudky a stereotypy a genderová nerovnost mezi obézními. Zaměřuje se také na to, jak tato nemoc ovlivňuje každodenní život obézních jedinců. Teorie a praxe nejsou striktně odděleny. Hlavními výzkumnými metodami byly polostrukturovaný a nestrukturovaný rozhovor a zúčastněné pozorování.
Healthy Life Style and Obesity in the Czech Republic
Keywords: léčba obezity; důsledky obezity; dětská obezita; sebepojetí; stigma; treatment of obesity; obesity effects; children obesity; selfconcept; stigma