Přínos mikroregionu pro rozvoj obcí - Bradnová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na vývoj regionů, teorii regionální politiky a územně správní jednotky. Zabývám se obcí s rozšířenou působností Nový Bydžov z hlediska nezaměstnanosti. Pozornost je především zaměřena na Mikroregion Novobydžovsko, jeho hospodaření, projekty a čerpání dotací.
Benefits of microregion development of municipalities
Keywords: regiony; obce s rozšířenou působností; mikroregiony; dotace; regions; municipality with extended powers; microregions; grants; projects