Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí - Nagyová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům.
Antimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influences
Keywords: Arcobacter; antimikrobiální rezistence; mechanismy rezistence; vlivy prostředí; Arcobacter; antimicrobial resistance; mechanisms of resistance; environmental influences