Objem vyplácených sociálních dávek v závislosti na ekonomické úrovni regionu - Hejduková, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku sociálních dávek poskytovaných v České republice včetně právní úpravy a nároku na získání jednotlivých dávek. Cílem je sumarizace vyplacených sociálních dávek v jednotlivých krajích České republiky. Nezbytnou součástí práce je analýza závislosti objemu vyplacených sociálních dávek na vybraných ekonomických ukazatelích v období let 2009 - 2011. Na závěr je pojednáno o sociálním zabezpečení v Německu.
Volume of Social Benefits Paid Depending on the Economic Level of the Region
Keywords: sociální dávky; státní sociální podpora; dávky pomoci v hmotné nouzi; příspěvek na péči; dávky poskytované osobám zdravotně postiženým; social benefits; state social support; social benefits of the assistance in materiál need; care allowance; social benefits provided to persons with disabilities