Ošetřovatelský proces u pacienta s cévní mozkovou příhodou - Valentová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce na téma ,,Ošetřovateslký proces u pacienta s cévní mozkovou příhodou" je prací teoretiko - praktickou. V teoretické části se zabývám stručným popisem anatomie mozku, míchy a fyziologií cévního zásobění. Dále je tato práce zaměřena na cévní mozkovou příhodu - její typy, klinické příznaky, rizikové faktory, diagnostiku a terapii. Druhou polovinu teoretické části věnuji ošetřovatelské péči a úloze sestry v prevenci cévní mozkové příhody. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky pacientů po cévní mozkové příhodě v rehabilitačním zařízení a sestaven ošetřovatelský proces.
Nursing process for pacient with stroke
Keywords: cévní mozková příhoda; mozek; rizikové faktory; prevence; mapa péče; vasculary story of brain; highs factors; prevention; map of care