Měnově teoretické aspekty společné měny - Karafiátová, Dana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce popisuje historický vývoj měnové spolupráce členských zemí ES, emisní mechanismus eur v EMU a srovnání tohoto mechanismu s emisí peněz v ČR. Práce obsahuje přehled o měnové politice ECB a zabývá se předpoklady zapojení ČR do EU, následně EMU a požadovanými změnami v měnové politice ČNB.
Monetary theoretical aspects of single currency
Keywords: Česká národní banka; Evropská centrální banka; Evropská měnová unie; Evropská Unie; EURO; měnová politika; Integrace