Analýza transportu zvířat pro zoologické zahrady - Bělinová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá používanými technologickými postupy a právními předpisy v oblasti přepravy živých exotických zvířat a hodnotí je. Analyzuje současný stav rizika při těchto přepravách a na základě tohoto předkládá možné návrhy na zlepšení přepravy s cílem rizika eliminovat a minimalizovat.
Analysis of transport of animals for zoos
Keywords: exotická zvířata; kontejnery; přeprava; welfare; zoologické zahrady; exotic animals; containers; transportation; zoos