Výuka základních a pokročilých technik tvorby grafických návrhů v programu Gimp - Vlkovský, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce má za úkol seznámit čtenáře s prostředím programu GIMP a naučit jej s ním pracovat. Uživatele seznámí se základními i pokročilými funkcemi a nástroji tohoto programu, které dále zužitkuje při technikách vytváření a úpravy grafických návrhů. Po přečtení bude schopen vytvářet složitější grafické návrhy, upravovat fotografie, vytvářet animace či přidávat funkční časti programu.
Teaching basic and advanced techniques for creating graphic designs for the Gimp
Keywords: Gimp; grafika; grafické programy; Open source; graphic; graphics programs