Hodnotová orientace žáků na středních školách - Myšáková, Eva (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hodnotové orientace žáků na středních školách. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy hodnotová orientace, hodnoty a jejich druhy hodnot. Dále se práce zabývá postojem adolescentů k hodnotám a s tím souvisejícím tématem, hodnotovou výchovou. V praktické části se zabývám kvantitativním výzkumem, který byl proveden formou dotazníku. Dotazníkové šetření bylo uskutečněno na čtyřech středních odborných školách za účelem zjištění hodnotové orientace u adolescentů.
Value orientation of high school students
Keywords: hodnota; hodnotová orientace; adolescence; value; value orientation; adolescence