Analýza produktů komerčních bank v ČR - Vašatová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
V této bakalářské práci se pojednává o obecné charakteristice bankovního sektoru, o jeho postavení v ekonomice a o samotném postavení komerčních bank v ekonomice. Dále se zabývá současným bankovním prostředím a funkcemi komerčních bank. Je zde věnována pozornost i činnostem bank v současné době. Jsou zde vysvětlena bankovní rizika a uveden přehled členění bankovních produktů podle různých hledisek. Je zde věnována pozornost charakteristice bankovních účtů se zaměřením na studentské účty. Poslední část je věnována samotné komparaci studentských účtů. Návrh na komparaci je sestaven podle Saatyho metody určení vah jednotlivých variant, které slouží pro komparaci kvalitativních kritérií.
Product analysis of commercial banks in the Czech Republic
Keywords: bankovnictví; bankovní systém; komerční banka; bankovní rizika; bankovní produkty; Saatyho metoda; Saatyho matice; banking; banking system; commercial bank; bank risks; bank products; Saaty method; Saaty matrix