Lineární programování v ekonomii - Kasalová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá lineárním programováním a jeho využitím v ekonomii. Pozornost je věnována charakteristice lineárního programování, formulaci úloh lineárního programování, přehledu typických úloh, celočíselnému lineárnímu programování, simplexové metodě, počítačovému zpracování a příkladům z praxe.
Linear programming in economics
Keywords: lineární programování; operační výzkumy; optimální řešení; ekonomické modely; matematické modely; manažerské rozhodování; linear programming; operational researches; optimal solution; economic models; mathematical models; management decisions