Sociální dopad nádorového onemocnění prsu na ženu - Mertová, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na téma Sociální dopady nádorového onemocnění prsu na ženu. Teoretická část práce se zabývá nejen anatomií ženského prsu, etiologií nemoci a klinickým obrazem, možnostmi prevence a léčby, ale také sociální problematikou a psychickým prožíváním žen, spjatým s karcinomem prsu. Druhou část práce tvoří výzkumná část, ve které jsou podrobně rozebrány data získaná z dotazníkového šetření provedeného ve zdravotnických zařízeních v Pardubickém a Královéhradeckém kraji.
The social impact of breast cancer on woman
Keywords: ženy; prsy; nádorové onemocnění; psychický stav; sociální dopady; women; breasts; cancer; mental condition; social impacts