Informovanost žen o cvičení dětí kojeneckého věku - Baslerová, Marie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem bakalářské práce je informovanost žen o cvičení dětí kojeneckého věku v České republice. V teoretické části je popsán psychomotorický vývoj kojence, vliv a důležitost pohybu pro jedince, možnosti cvičení pro kojence - plavání a babygymnastika, a možnost přispění porodních asistentek k vyšší informovanosti žen o cvičení pro svého kojence. Ve výzkumné části je pomocí dotazníkového šetření zjišťována informovanost žen o cvičení, typ žen, které navštěvují kurzy nejčastěji, a místo, kde získávají informace o kurzech.
Foreknowledge of women about training with infants
Keywords: kojenci; pohyb; psychomotorický vývoj; infant; movement; psychomotor development