Implementace moderních metod pro zvyšování výkonnosti podniku - Vavroušová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá implementací moderních metod využívaných pro zvyšování výkonnosti podniku. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy související s výkonností a popsány některé z nejčastěji používaných metod pro hodnocení firemní výkonnosti. V praktické části je charakterizována vybraná společnost a aplikovány zvolené metody a to ekonomická přidaná hodnota a EFQM Model Excellence.
Implementation of advanced methods for enhancing the performance of company
Keywords: výkonnost; konkurenceschopnost; globalizace; ekonomická přidaná hodnota; EVA; sebehodnocení; EFQM Model Excellence; performance; competitiveness; globalization; economic value added; EVA; self-evaluation; EFQM Model Excellence