Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje - Židková, Renáta (Univerzita Pardubice, 2014)
Teoretická část práce se věnuje obecnému popisu Integrovaného záchranného systému České republiky a dále přibližuje Hasičský záchranný sbor ČR. Dále je v práci uvedena charakteristika mimořádných událostí. Praktická část práce uvádí základní informace o Pardubickém kraji. Následně je představen Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje. V této části práce se zabývám popisem činností HZS Pardubického kraje a identifikuji možná rizika. Pomocí regresní metody je provedena analýza jednotlivých typů mimořádných událostí v závislosti na čase. Nakonec se zaměřuji na počty jednotek požární ochrany v Pardubickém kraji.
Fire Brigade in the Pardubice Region
Keywords: Integrovaný záchranný systém České republiky; Hasičský záchranný sbor České republiky; mimořádné události; Pardubický kraj; jednotky požární ochrany; Integrated Rescue System of the Czech Republic; Fire Rescue Brigade of the Czech Republic; extraordinary events; Pardubice region; fire protection units