Optimalizace interní logistiky a manipulačních zařízení v závodu Liberec firmy Magna Bohemia - Michálek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá zavedením automatických vozíků v libereckém závodě firmy Magna. V první části je vybírán vhodný typ AGV, který se nejlépe hodí pro daný materiál a flexibilní změnu produkce. Poté se představuje vybraný model a jeho specifika, včetně navigačních a řídících možností. V návrhové části jsou řešeny nedostatky spojené s přechodem na sériovou výrobu a zvýšení nároku na přepravu, dále představen nákres cest, na kterém vozíky budou doručovat materiál. Je zde vypočten optimální počet vozíků nutných pro splnění daných požadavků. V poslední části se práce zaobírá kompletní simulací provozu AGV a následným reportem.
Appraisal of the optimization process of the internal logistics and the handling systems in the company Magna Bohemia Liberec.
Keywords: automaticky vedené vozíky; automatizace; manipulace s nákladem; AGV sledující trasu; AGV; automatization; material handling; AGV flow path