Vliv technického stavu brzdové soustavy na provoz silničních vozidel - Hlaváček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení technického stavu brzdového ústrojí, především brzdy provozní. V teoretické části práce je ve stručnosti popsáno rozdělení brzd, možné opotřebení částí brzdové soustavy a jaký vliv má tento stav na provoz vozidla. V části praktické je vlastní měření s následným vyhodnocením, doplněné o statistiku nehodovosti.
The impact of the brake system condition on the road vehicle operation
Keywords: brzdy; opotřebení; stanice technické kontroly; válcová zkušebna pomaloběžná; měření souměrnosti brzd; nehodovost; brakes; wear; technical inspection station; low-speed brake test bench; brake symmetry measurement; accident rate