Lemmatizér českého jazyka - Snoza, Ivo (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této práce je shrnout poznatky o českém jazyce a počítačovém zpracování jeho morfologie. V praktické části práce jsou tyto poznatky vyuţity k vytvoření lemmatizéru českého jazyka, který bude umoţňovat převádět vstupní text v českém jazyce na text lematizovaný. Uţivatel pomocí tohoto editoru bude dále moci upravovat databázi slov a mluvnických kategorií u jednotlivých slov.
Lemmatizer of Czech language
Keywords: lemma; lemmatizace; token; český jazyk; morfologie; lemmatization; czech language; morphology