Types of postmodification within a noun phrase - Jirková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá různými druhy postmodifikace v rámci jedné fráze. Část pozornosti je věnována zejména vztažným větám, apozici, postmodifikaci pomocí neurčitých tvarů slovesných a předložkových frází. Praktická část porovnává četnost výskytu různých typů postmodifikace v různých literárních stylech.
Typy postmodifikace v rámci jedné fráze
Keywords: slovesné tvary; postmodifikace; fráze; vztažné věty