Neadekvátní výboje ICD a psychické dopady na pacienta - Ježková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pacienty, kteří prodělali neadekvátní výboje kardioverter defibrilátorem. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Na začátku teoretické části je popsána anatomie srdce, převodní systém srdeční a arytmie. Další část je zaměřena na komorové tachyarytmie, jejich léčbu. Zaměřuje se na způsoby implantace kardioverter defibrilátoru a nejčastější příčiny neadekvátních výbojů ICD. Závěr teoretické práce se věnuje vysvětlení pojmů z psychologie. Praktická část je založena na vyhodnocování dotazníku, který se skládá ze dvou částí. První část je standardizovaný dotazník "Škála vnímaného stresu CZPSS-14". Druhá část je založena na otázkách, které se zaměřují na postoj pacienta k neadekvátnímu výboji.
Inadequate ICD discharges and its psychical impacts on a patient
Keywords: arytmie; kardioverter - defibrilátor; neadekvátní výboj; stres; arrhytmia; inappropriate shock; icd; stress