Ekonomické zhodnocení přínosů zavedení využití prostorových dat do prostředí vybrané firmy - Kolomiiets, Sofiia (Univerzita Pardubice, 2024)
V práci je uvedený podrobný přehled geoinformačních systémů (GIS) a existujících metod ekonomického hodnocení. Dále je v práci popsán proces zavádění GIS do společnosti, což zahrnuje podrobný popis tohoto procesu a zkoumání jeho vlivu na různé aspekty společnosti.
Economic evaluation of the benefits of introducing the use of spatial data into the environment of the selected company
Keywords: využití GIS; geografické informční systémy (GIS); Geoinformační technologie (GIT); využití prostorových dat; podniky; use of GIS; geographic information systems (GIS); Geoinformation technology (GIT); use of spatial data; enterprises