Marketingový mix vybraného B2B podniku - Kollertová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingového mixu vybraného podniku působícího v segmentu B2B. Cílem této práce je doporučit dílčí úpravy marketingové strategie vybraného B2B podniku na základě analýzy jeho marketingového mixu a následné komparace s konkurencí. Úvodní část práce představuje teoretická východiska marketingového řízení v B2B prostředí, přičemž vychází z odborné literatury autorů jako Kotler, Keller, Foret či Přikrylová. Dále se práce zaměřuje na podrobnou analýzu jednotlivých složek marketingového mixu podniku, přičemž využívá také PESTLE analýzu pro zhodnocení vnějších faktorů a SWOT analýzu pro posouzení vnitřních silných a slabých stránek. Součástí je také komparace s vybranými konkurenčními subjekty, která umožňuje lépe vyhodnotit efektivitu současné strategie. Výstupem práce jsou konkrétní návrhy na dílčí úpravy marketingové strategie, které mohou podniku pomoci zvýšit efektivitu jeho marketingových aktivit a lépe reagovat na potřeby trhu.
Marketing Mix of the selected B2B company
Keywords: B2B; cena; distribuce; konkurenční analýza; marketingová strategie; marketingový mix; podniková optimalizace; produkty; propagace; B2B; business optimization; competitive analysis; distribution; marketing mix; marketing strategy; price; products; promotion